Начало За нас Реклама Контакти

Телешкото месо - Как да го съхраняваме

Снимка за Телешкото месо - Как да го съхраняваме

Съхранявайте месото в отделението за месо или в най-студената част на хладилника. Дръжте суровото месо отделно от вече обработени и готови за консумация храни. За да замразите във фризера, увийте парчето месо в алумини­ево фолио, дебело найлоново фолио или пликче за фризер, като се опитате да намалите максимално контакта с въздуха с притискане. Сложете и дата на пакета.

Замразявайте мляното месо максимум 3 месеца; останалите - до 6 месеца. Размразете в хладилника - малко по-дълъг процес, но пък и най-щадящ месото. Ако ползвате микровълновата печка, я нагласете на степента за размразяване, като спазвате указанията за времетраене според теглото на мръвката. От време на време обръщайте месото в съда, в който се размразява, за да могат енергийните вълни да достигнат до всяка негова част.

Март 2007
Коментари