рецепта

Глазирани моркови

Глазирани моркови

Рецепта за Глазирани моркови - вкусна и бърза рецепта за основно ястие или гарнитура към месо.
3.77 5 35

Моркови

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 12 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Глазирани моркови " беше добавена на

2 коментара

Продукти

краве масло 1 с. л.
моркова 4
мед 1 ч. л.
сол
смлян черен пипер
вода

• За рецептата "Глазирани моркови " морковите се почистват и се измиват.

• Ако са големи, се нарязват на едри парчета.

• В тиган се разтопява кравето масло.

• Прибавят се морковите.

• Поливат се с мед и се подправят със смлян черен пипер и сол.

• Сипва се малко вода.

• Тиганът се похлупва.

• Морковите за рецептата "Глазирани моркови" се задушават на тих огън 10-12 минути.

• Маха се капакът и се изчаква да се изпари течността, ако е останала.

• Тиганът се сваля от котлона.

• Глазираните моркови се поднасят веднага като гарнитура към месо или като основно ястие.


Бележки

Рецепта за Глазирани моркови - вкусна и бърза рецепта за основно ястие или гарнитура към месо.