сряда, 28 април 2010 г.
От едно тесто три закуски
цървулчета с кайма
кифлички със сирене
кифлички с маково семе
Тестото е козуначно,стана перфектно,даже за козунаците не втаса толкова хубаво.
Ами, хайде да добавя и рецепта,макар че аз винаги всичко слагам "на око".
Продуктите са почти тези:
400 мл. прясно мляко
1/2 кубче мая за хляб
около 100 гр. захар /тестото не става много сладко/
2 яйца,като единия жълтък е за намазване отгоре
2 к.л. сол
мазнина по избор,при мен бучка краве масло+ 2-3 с.л.олио
около 1кг.брашно
Всички продукти ги слагам в машината за хляб и пускам на програма за тесто.
Там си втасва идеално,после си оформям кифличките,слагам ги в леко затоплена фурна да втасат наново,намазвам ги с жълтък+2-3 капки олио и пека в умерена фурна.
Преди години от една приятелка-рускиня,разбрах как се прави пълнежа от маково семе,но минаха доста години оттогава и пуста памет малко ми е изневерила,но в 2-3 с.л. прясно мляко и 2-3 с.л. захар сложих маковото семе да се сгъстява на съвсем бавен огън.Стана точно като плънката,която си спомням от детството,когато си купувах маковки от близката закусвалня.Извинете ме за тези мои мисли,но спомени,спомени...
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ааа, чудни!
ОтговорИзтриванеВанче, сподели рецепта за тестото, мила.. :-))
и аз ще почакам за рецептата да видя.
ОтговорИзтриванеВаня, така от едно тесто няколко неща и в къщи обичаме да правя - хем с едно месене минавам, хем има разнообразие в асортимента :)
Чудни са, Ваня!
Много хубава идея с едно месене три вида закуски! И кифличките и цървулчетата са много хубави! И аз се нареждам на опашка за рецептата.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много благодаря.Рецептата е проста,но винаги втасването трябва да го хванеш навреме,да не превтаса.Поне аз съм се убедила,че при мен проблема е в това.
ОтговорИзтриванеИ тестото, и плънката и асортимента е чудесен :) Слънчеви и усмихнати празнични дни:)
ОтговорИзтриване