Паниран сладолед

Паниран сладолед


Паниран сметанов сладолед с хрупкава коричка с вкус на кокос

500 г сметанов сладолед
2 яйца
1 ч. ч. корнфлейкс
1 ч. ч. кафява захар
1 пакетче кокосови стърготини (20 г)
1 с. л. прясно мляко
олио зa пържене

Царевичните люспи, кафявата захар и кокосовите стърготини се смилат. След това се изсипват в подходящ съд и се пекат в предварително загрята на 250 градуса фурна.От сладоледа се оформят топки, които се поставят в охладена тава и се слагат във фризер. Едното яйце се чупи в купа и се разбива с прясното мляко.Тавата с топките сладолед се изважда от фризера и се поставя върху лед. Топките се овалват първо в разбитото яйце, след това – в изпечените и охладени царевични люспи, като се обръщат с вилица.Топките отново се слагат в тавата и се връщат във фризера, за да стегнат за 30 минути – 1 час.След това топките се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране. По желание се гарнират с шоколадов топинг.

Gotvarstvoto.georgievi.net





{START_COUNTER}